14. januar – Doniran CT skener Domu zdravlja Ulcinj

0
82

Dom zdravlja Ulcinj od sada ima CT skener vrijedan trista hiljada eura. To je donacija porodice Abazović koja je Domu zdravlja poklonila sredstva koja su prethodno sakupljena za liječenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo prije dvije godine.

Dom zdravlja Ulcinj, tim povodom, su posjetili potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović i ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović. Ministarka je ocijenila da je ovo veliki dan za zdravstveni sistem u Ulcinju i za sve njegove građanke i građane.

– Od danas možemo da se pohavlimo da građanke i građani Ulcinja imaju zlatni standard u dijagnostici, a to je najsavremeniji skener aparat, koji se sada nalazi u Domu zdravlja Ulcinj zahvaljujući ogromnoj humanosti i velikom ljudskom gestu familije Abazović, koja je donirala sredstva za nabavku ovog skenera – navela je dr Borovinić Bojović uz napomenu da je ovo jedan od koraka u nizu pred građanima Ulcinja i našem zdravstvenom sistemu.

Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović ocijenio je da je ovo istorijski dan za Ulcinj.

– Dijelimo i radost i bol danas u Ulcinju, uz veliku zahvalnost ministarki Borovinić Bojović i njenom timu, timu Doma zdravlja Ulcinj, na čelu sa direktoricom dr Sadije Holaj. Uspjeli smo u namjeri porodice Abazović i moga brata Almira da konačno instaliramo i uspostavimo skener u Ulcinju. Ja sam siguran da bi Emro danas bio vrlo ponosan na sve nas, i vjerujem da je on na jednom ljepšem mjestu nego gdje smo mi. Na ovaj način vraćen je i dug prema građanima, Ulcinja naročito, ali i Crne Gore i regiona i sa svih meridijana koji su iskazali veliku solidarnost u jednom trenutku – naveo je Abazović.

Dr Holaj je istakla da je ova donacija korak bliže kompletiranju najsavremenije zdravstvene usluge.

– Srećni smo što imamo priliku da ove procedure ponudimo i u našem gradu jer ćemo tako svima skinuti teret putovanja u institucuje van Ulcinja.

Za svakog od nas je blagoslov biti okružen ljudima koji su dobrotvorni i velikodušni. Neka nam čin porodice Abazović bude putokaz u budućnost – kazala je dr Holaj.

Ovo je prvi put da se na nivou primarne zdravstvene zaštite u Ulcinju omogućava snimanje na CT skeneru.