14. oktobar – MK Group donirala 50.000 eura porodilištu cetinjske bolnice

0
118

Kompanija MK Group širi svoj tradicionalni program Podrške porodici donacijama porodilištima širom regiona. Projekat, čija ukupna vrijednost iznosi više od 700.000 eura, realizuje se u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Tim povodom predstavnici MK Group održali su sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja Crne Gore, na kome je dogovorena finansijska donacija od 50.000 eura za ginekološko odeljenje Opšte bolnice Cetinje.

Ministarka zdravlja Crne Gore, dr Jelena Borovinić Bojović, izrazila je zahvalnost i zadovoljstvo zbog saradnje sa MK Group.

– U ime ministarstva zdravlja Crne Gore i u svoje lično ime, kao ljekar, zahvalila bih se MK Group, koja je u okviru politike društveno odgovornog ponašanja ove godine odlučila da donaciju od 50.000 eura usmjeri Opštoj bolnici Cetinje gdje će se zahvaljujući ovoj donaciji rekonstruisati porodilište – kazala je dr Borovinić Bojović.

Prema njenim riječima, u okviru ove akcije, ne samo što se brinu o onima koji dolaze na svijet u ovom trenutku, već i o onima koji tek treba da stignu naglašavajući da natalitet jeste najvažniji zadatak i cilj ministarstva zdravlja.

 Jovan Purar, direktor MK Group i član Odbora direktora HG Budvanska rivijera, istakao je da ga raduje saradnja sa Ministarstvom zdravlja na ovom projektu od interesa za građane Crne Gore.

– Trenuci u kojima nastaje život dragocjeni su za svaku porodicu, ali i za cijelu naciju. Nove generacije jesu budućnost regiona, i mi to u MK Grupi prepoznajemo kao kompanija koja zapošljava 6.000 ljudi u Jadranskoj regiji. Upravo zato za zaposlene u cijelom našem sistemu već četiri godine organizujemo program Podrške porodici i finansijski nagrađujemo sve koji su u tekućoj godini postali roditelji. Sada smo ovaj projekat proširili eksterno kroz donacije porodilištima u svim zemljama u kojima poslujemo. Posebno smo zahvalni Ministarstvu zdravlja Crne Gore i ministarki Jeleni Borovinić Bojović na predlogu ustanove kojoj je donacija od 50.000 eura u ovom trenutku najpotrebnija – kazao je Purar.