14. septembar – Direktor KCCG dr Jevto Eraković u posjeti Kliničkom centru Srbije

0
242

Cilj rukovodstva Kliničkog centra centra Crne Gore (KCCG) je da se u toj ustanovi izvode najsavremeniji i najzahtjevniji hirurški zahvati i terapijske procedure, ne samo crnogorskim osiguranicima već i pacijentima iz okruženja i šire, kazao je direktor KCCG dr Jevto Eraković.
On je sa saradnicima boravio u zvaničnoj posjeti Kliničkom centru Srbije (KCS), gdje je razgovarao sa kolegom dr Milikom Ašaninom.
Na sastanku je ocijenjeno da dvije zdravstvene institucije imaju veoma dobru saradnju, koja će biti intenzivirana i dodatno unaprijeđena, prije svega, razmjenom stručnih kadrova.
Dr Eraković je kazao da su aktivnosti KCCG-a usmjerene na unaprjeđenje prostornih i tehnoloških uslova i podizanja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima. Cilj je, kako je naveo, da se usvajanjem i primjenom novih znanja u KCCG izvode najsavremeniji i najzahtjevniji hirurški zahvati i terapijske procedure.
– Što nas svrstava u grupu referentnih ustanova, koje su osposobljene da zdravstvene usluge pružaju, ne samo crnogorskim osiguranicima, već i pacijentima iz okruženja i šire – kazao je dr Eraković.
U tom smislu, kako je naveo, od velikog značaja je saradnja sa KCS, najvećom i najreferentnijom zdravstvenom ustanovom u Srbiji, čiji ljekari posjeduju vrhunsko medicinsko znanje i izuzetne stručne potencijale.
Dr Ašanin je istakao da u KCS radi visoko stručan kadar, koji će saradnjom sa kolegama iz KCCG, svoje znanje prenositi i primjenjivati u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi, u interesu građana.
Dr Eraković i Dr Ašanin, dogovorili su realizaciju zajedničkih projekata u uspostavljanju kontrole kvaliteta u svim segmentima Kliničkog centra, izrade protokola i razmjene stručnih kadrova. Dogovorena je i zvanična posjeta delegacije KCS