15. maj – Ruska i kineska vakcina neće biti unijete u ‘zeleni pasoš’ – Austrija

0
38

U “zeleni pasoš”, koji Austrija uvodi kao “ulaznicu” za ugostiteljske objekte, bazene i hotele, neće moći da se unesu vakcine koje nijesu odobrene od Evropske agencije za ljekove.

Ministarstvo zdravlja Austrije pojasnilo je da osobe koje su se vakcinisale u inostranstvu ruskom ili kineskom vakcinom protiv korona virusa, neće biti tretirane kao vakcinisane, odnosno neće moći bez negativnog testa da koriste usluge ugostiteljskih usluga, hotela, frizera i dr… javlja Tanjug.

U “zeleni pasoš”, koji Austrija uvodi kao “ulaznicu” za ugostiteljske objekte, bazene i hotele, neće moći da se unesu vakcine koje nijesu odobrene od Evropske agencije za ljekove (EMA), a to su ruski Sputnjik V i kineski Sinopharm.

Svi koji su se vakcinisali u inostranstvu s tim vakcinama moraće da se testiraju prije korištenja “sloboda” koje će nastupiti popuštanjem mjera od 19. maja, poručilo je Ministarstvo. Oni ne savjetuju licima vakcinisanim ruskim ili kineskim vakcinama, da se ponovo vakcinišu u Austriji.

Inače, u “zelenom pasošu” naći će se dokaz o vakcinaciji, negativan test i dokaz o preležanom oboljenju od kovida-19, prenosi Al Jazeera.