31. maj – Antimaskeri sada nose maske kako bi se zaštitili od ljudi koji su se vakcinisali

0
85

Nova teorija zavjere koja se provlači svijetom antivaksera možda će napokon natjerati neke antimaskere da učine nezamislivo: nose masku i poštuju mjere socijalne distance.

Teorija dolazi u raznim oblicima i s različitim detaljima, ali uglavnom se svodi na to da će vakcinisani širiti određene proteine ​​na nevakcinisane koji će tada trpjeti štetne učinke, prenosi Vice.

Čini se da bi ova nova teorija mogla da ima i jednu korisnu posljedicu. Istaknuti svjetski antivakserski influenceri, kao i antimaskeri (te dvije zajednice se u ovom trenutku prilično preklapaju) poručuju da je jedan od najboljih načina obrane od vakcina i vakcinisanih – socijalno distanciranje, upravo ona strategija protiv koje su se dugo borili kao “fašističke” i “dehumanizirajuće”.

– Vakcinisani bi trebali da nose značku na rukama koja kaže: Ja sam vakcinisan iako to nije vakcina’, tako da ih znamo izbjegavati na ulici, ne približavati im se nigdje u društvu – rekao je dr Larry Palevsky, njujorški pedijatar i antivakser, prenosi Danas.hr.