31. maj – Antimaskeri sada nose maske kako bi se zaštitili od ljudi koji su se vakcinisali

Nova teorija zavjere koja se provlači svijetom antivaksera možda će napokon natjerati neke antimaskere da učine nezamislivo: nose masku i poštuju mjere socijalne distance.

Teorija dolazi u raznim oblicima i s različitim detaljima, ali uglavnom se svodi na to da će vakcinisani širiti određene proteine ​​na nevakcinisane koji će tada trpjeti štetne učinke, prenosi Vice.

Čini se da bi ova nova teorija mogla da ima i jednu korisnu posljedicu. Istaknuti svjetski antivakserski influenceri, kao i antimaskeri (te dvije zajednice se u ovom trenutku prilično preklapaju) poručuju da je jedan od najboljih načina obrane od vakcina i vakcinisanih – socijalno distanciranje, upravo ona strategija protiv koje su se dugo borili kao “fašističke” i “dehumanizirajuće”.

– Vakcinisani bi trebali da nose značku na rukama koja kaže: Ja sam vakcinisan iako to nije vakcina’, tako da ih znamo izbjegavati na ulici, ne približavati im se nigdje u društvu – rekao je dr Larry Palevsky, njujorški pedijatar i antivakser, prenosi Danas.hr.