17. april – Zdravstvenim ustanovama isporučena vozila za prevoz pacijenata oboljelih od koronavirusa

0
162

U cilju nastavka kvalitetnog i sveobuhvatnog odgovora u borbi protiv koronavirusa isporučena su tri savremena sanitetska vozila Kliničkom centru Crne Gore i opštim bolnicama u Baru i Beranama, a ukupna vrijednost je 104 hiljade eura.

To je saopštio ministar zdravlja dr sc Kenan Hrapović, napominjući da je nabavka vozila dio zahtjeva medicinske struke.

– Ministarstvo zdravlja je dalo nalog Fondu za zdravstveno osiguranje, koji je u zakonskoj proceduri, po hitnom postupku, izvršio nabavku ova tri savremena kombi vozila. Ona su tako napravljena da se na veoma kvalitetan, brz i bezbjedan način može izvršiti dezinfekcija nakon transporta pacijenata, a upravo su namijenjena za prevoz pacijenata oboljelih od koronavirusa – rekao je Hrapović.

Nabavka vozila je, kako je dodao, još jedan dokaz kontinuirane i snažne brige Vlade Crne Gore „da pobijedimo i ovu pošast, a naravno sredstva u iznosu od 104 hiljade eura su obezbijeđena iz budžeta države“.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, kazao je da je Fond, shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarzne bolesti, a prema bilansu potreba koje je utvrdilo Ministarstvo zdravlja, pokrenulo i realizovalo postupak hitne nabavke tri sanitetska vozila.