17. februar – UMHCG organizovalo radionicu za studente s invaliditetom

0
233

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore organizovalo je radionicu o programima mobilnosti i radne prakse za studente s invaliditetom u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore.
Radionica se organizovala u okviru projekta Trans2Work – Tranzicija studenata s invaliditetom iz procesa visokog obrazovanja ka zaposlenju, a finansirana je kroz program Erasmus+ Evropske Komisije. Nosilac ovog projekta je Univerzitet Makedonija iz Soluna. Na njemu učestvuju 23 partnera iz Grčke, Poljske, Slovenije, Njemačke, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Ovaj projekat studentima s invaliditetom nudi mogućnost učešća u programu razmjene u nekoj od zemalja okruženja (Srbiji i Bosni i Hercegovini), a za cilj ima unaprjeđenje procesa tranzicije studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja ka tržištu rada.
Radionica ima za cilj da se identifikuju potrebe studenata s invaliditetom za aktivnije učešće u programima mobilnosti, kao i da se informišu o mogućnostima i prednostima razmjene. Ova aktivnost imala je za cilja da ukaže na značaj mobilnosti kao sredstava za sticanje novih znanja i vještina koje osobama s invaliditetom otvaraju nove perspektive za tržište rada.