17. jul – Vlada Izraela Domu zdravlja Podgorica donirala 40 oksimetara

0
93

Dom zdravlja Podgorica je dobio vrijednu donaciju od Vlade Izraela, 40 oksimetara koji su nezaobilazan alat za procjenu stanja inficiranih koronavirusom, koji se liječe u kućnim uslovima.
Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić je prilikom primopredaje donacije pojasnio da je oksimetar mala mašina koja mjeri količinu kiseonika u krvi i time značajno doprinosi da se vidi da li se zdravstveno stanje pacijenta pogoršava, poboljšava, ili je stabilno.To doprinosi boljoj opservaciji svih pacijenata koji se liječe kod kuće. U Podgorici je skoro hiljadu i po ljudi u samoizolaciji.
– Broj pregleda u kovid centrima Doma zdravlja je bio 93. Imali smo 50 kontrolnih pregleda. Telefonskih konsultacija je bilo 270. Broj kućnih posjeta kovid pacijentima je 28. Broj pozitivnih u tim kućnim posjetama je 27, jedan je bio negativan. Broj pacijenata u kućnim posjetama koji su sa stabilnom kliničkom slikom je 23, a onih sa pogoršanom je četvoro, naveo je dr Kavarić.

Kada su djeca u pitanju u kovid centru Doma zdravlja Podgorica do sada je obrađeno 178 djece. Mimo toga je urađeno 425 konsultacija od strane roditelja.