17. jun – Klinici za ginekologiju KCCG 240.000 eura

0
117

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je 240 hiljada eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) za adaptaciju Klinike za ginekologiju i akušerstvo u kojoj će, kako je saopšteno, uslovi boravka i tretmani biti po standarima i kvalitetu kakvi postoje u najreprezentativnijim akušerstvima u Evropi.

Direktor KCCG dr Jevto Eraković kazao je da će podrška EPCG biti usmjerena prema najljepšim događajima koji se dešavaju u KCCG – novorođenim bebama i njihovim majkama.

– U adaptiranoj Klinici će im uslovi boravka i tretmana nakon ove donacije biti po svim standardima i kvalitetima kakvi postoje u najreprezentativnijim akušerstvima u Evropi. Trudili smo se i da do sada to bude tako. Ali sa ovom donacijom i ovakvom podrškom od strane EPCG stvoriće se uslovi po svim standardima – istakao je dr Eraković.

Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić podsjetio je da ta kompanija ove godine obilježava jubilej – 110 godina postojanja i rada.

– Kada smo razmišljali prošle godine kako da obilježimo za nas tako značajan datum, odlučili smo da to ne bude kroz klasične oblike obilježavanja takvih jubileja, već da uručimo nekoliko značajnijih donacija za zdravstveni sektor, obrazovanje i sport u Crnoj Gori. Mislim da smo teško mogli naći bolji način da ta sredstva upotrijebimo – istakao je Noveljić.