18. decembar – KCCG dobio gastroskop i kolonoskop

0
346

Interna klinika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dobila je gastroskop i kolonoskop, a tu donaciju je obezbijedila farmaceutska kompanija AbbVie, što će omogućiti brže i kvalitetnije dijagnostičke pretrage pacijentima.

To je, na primopredaji aparata, saopštio direktor KCCG, dr Jevto Eraković, ocijenjujući da će donacija podići nivo rada gastroenterologa u KCCG.
– Želim da iskažem veliku zahvalnost gospodinu Dariju Nenadiću, ispred kompanije AbbVie, koja svojim vizionarskim i prijateljskim gestovima pokazuje da može postojati dobra saradnja između uspješnih farmaceutskih kompanija i KCCG – poručio je dr Eraković.
On je kazao da kompanija AbbVie u kontinuitetu podržava rad KCCG, i da je njihova pomoć bila od velikog značaja u dosadašnjem radu.
Načelnica Odjeljenja gastroenterologije, dr Olivera Sekulić, istakla je da će donirana oprema biti izuzetno značajna za rad Interne klinike, jer je to odjeljenje, kako je kazala, odgovorno za veliki broj pacijenata.
– Sama činjenica da u toku ove godine, od početka pa do danas, imamo skoro sedam hiljada endoskopija, govori dosta. To je veliki broj pacijenata koji nam gravitira, veliki broj mladih ljudi koji imaju inflomatorne bolesti crijeva – rekla je dr Sekulić.

Predstavnik kompanije AbbVie, Dario Nenadić, kazao je da je zadovoljstvo pomoći u radu KCCG na dan kada se obilježava jubilej te institucije.