18. februar – Spremni za vakcine

0
65

Direktorica doma zdravlja u Baru dr Branka Purlija kazala je da je epidemiološka situacija u tom gradu trenutno stabilna i da ide na bolje. Tehnički su spremni da počnu sa vakcinacijom, dodala je dr Purlija. Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da su u prethodnih sedam dana u tom gradu izvršene 62 kontrole, te da su naplaćena dva prekršajna naloga u kumulativnom iznosu od 2600 eura.

– Situacija je loša, ali stabilna. Ako uporedimo sa 6. januarom kada smo imali 90 novozaraženih u Baru, onda je situacija dobra. Međutim menadžment doma zdravlja je vršio reorganizaciju u više navrata u zavisnoisti od situacije. Tako smo 6. januara sazidali jedan dio doma Zdravlja, odnosno 1/3 prizemlja i pretvorili to u Kovid centar. Samim tim, pojačali smo tim doktora, od ponedjeljka do petka rade tri tima doktora, a vikendom četiri tima – kazala je dr Purlija u Jutarnjem programu TVCG.

Istakla je da rade po dvije sestre, kao i patronaža koja je funkcionalna tokom cijelog dana.

– Tehnički smo potpuno spremni, kupili smo kombinovane frižidere, priključke u slučaju nestajanja električne energije, opsnovali dva tima izabranih doktora, koji će vršiti isključivo vakcinaciju, kao i dva tima sestara. Osnovali smo Kovid centarkoji će uskoro početi da radi. Naši stažeri će uzimati podatke od pacijenata nakon čega će se vršiti vakcinacija – kazala je dr Purlija.