19. februar – Spremno šest punktova za vakcinaciju u glavnom gradu

0
68

Štićenici staračkih domova i institucija za smještaj lica sa težim poremećajima razvoja, zatim osobe koje brinu o njima kao i zdravstveni radnici koji su direknto uključeni u liječenje oboljelih od kovida, prvi su koji će primiti 2.000 doza ruske vakcine koju je donirala Srbija – kazali su Pobjedi iz Ministarstva zdravlja.

Ističu da je 2.000 doza vakcina koje su stigle prije dva dana namijenjene za isto toliko osoba, koji će nakon toga biti revakcinisani sa još 2.000 doza.

Vakcinacijom za sada neće biti obuhvaćeni štićenici doma starih u Bijelom Polju zbog epidemiološke situacije u toj ustanovi gdje je evidentiran veliki broj inficiranih korona virusom.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Danilo Jokić je rekao da je ustanova na čijem je čelu u potpunosti spremna, kao i da je pripremljeno šest punktova u kojima će se obavljati vakcinacija.

– Postavljeno je šest punktova. Jedan u Domu zdravlja u opštini Tuzi i jedan u opštini Golubovci. Što se tiče Podgorice, punktovi će biti postavljeni u domovima zdravlja Stara varoš, Vojno-medicinskom centru koji je spreman i prostorno i kadrovski, kao i Gornjoj Gorici. Za četvrti punkt razmatramo dvije varijante: da bude još jedna linija u Domu zdravlja Stara varoš ili Vojno-medicinskom centru – rekao je dr Jokić. On je kazao da je Vojska obezbijedila agregate za slučaj nestanak struje.