18. jun – Hoffmann La Roche donirao ultrazvučni generator cetinjskoj bolnici

0
113

Farmaceutska kompanija Hoffmann La Roche donirala je Opštoj bolnici Danilo I sa Cetinja ultrazvučni generator ETHCON aparat za hirurške intervencije u vrijednosti od 14.975,93 eura.

Direkorka Cetinjske bolnice dr Sonja Radojičić zahvalila se kompaniji na vrijednoj donaciji i istakla da je raduje činjenica, što društveno odgovorne kompanije i pojedinici sve više prepoznaju ovu zdravstvenu ustanovu kroz broje donacije posljednjih godina.

– Ovaj aparat – hirurški nož, koristiće naši ljekari za otvorene i laparaskopske procedure. Nabavkom ovog aparata u cetinjskoj bolnici otvara se mogućnost daljeg razvoja laparoskopske hirurgije, a u otvorenim operacijama omogućava sigurniji pristup svakom oboljenju koje se liječi hirurški. Dakle, omogućen je kvalitetniji i bezbjedniji rad ljekara, a pacijentima brži oporavak i raniji odlazak kući. Samim tim smanjuju se i troškovi liječenja – kazala je dr Radojičić.

– Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo, što smo kao društveno odgovorna kompanija koja u kontinuitetu ima dobru saradnju sa zdravstvenim sistemom u Crnoj Gori, danas donirali hirurški aparat nastarijoj bolnici u Crnoj Gori – istakao je direktor kompanije Hoffmann La Roche za Crnu Goru dr Miloš Ičević.

Sekretar Ministastva zdravlja Nikola Antović zahvalio se ovoj farmaceutskoj kompaniji na vrijednoj donaciji cetinjskoj bolnici.

– Ovom donacijom potvrdili ste dobru saradnju koju imate ca crnogorskim zdravstvenim sistemom. Vlada Crne Gore ulaže velike napore i sredstva da razvija zdravstveni sistem po mjeri građana i vjerujem da ćemo i na ovaj način doprinijeti kvalitetnoj i dostupnjoj zdravstvenoj zaštiti građana Cetinja, ali i svih koji gravitiraju cetinjskoj bolnici – naglasio je Antović.