18. septembar – Ljekari da ne primaju manje plate od drugih

0
242

Sindikat prosvjete formirao je radni tim koji je već počeo da radi na usklađivanju kolektivnog ugovora sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, a za petnaestak dana i Sindikat zdravstva započeće pregovore sa svojim resornim ministrom, dr Kenanom Hrapovićem na istu temu.
I dok su prosvjetari već počeli da rade na usklađivanju zarada, njihove kolege iz Sindikata zdravstva uskoro će sjesti za pregovarački sto sa resornim ministrom dr Kenanom Hrapovićem.
– Početkom oktobra imamo sastanak sa ministrom o povećanju zarada na osnovu usaglašavanja kolektivnog ugovora sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Ministar prosvjete je to bez problema odradio, mi ćemo takođe tražiti usaglašavanje, jer zakon postoji – kazala je predsjednica Sindikata zdravstva dr Ljiljana Krivokapić i dodala da nemaju šta da povećavaju, već samo da zarade u zdravstvu izjednače sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.
To, kako je rekla, treba da se uradi i samo treba da vide način na koji će to da odrade. Ona ističe da ne traže povećanje, već samo da ne primaju manje od drugih.
– Iako je naš ministar bio decidiran da premijer ne dozvoljava do 2020. povećanje zarada, do fiskalne konsolidacije, mi ne tražimo povećanja zarada nego jednostavno da ne primamo manje nego drugi pošto postoji Zakon o zaradama u javnom sektoru koji je prepoznao struku i koeficijente složenosti koji nisu jednaki kao u našem granskom kolektvnom ugovoru – zaključila je dr Krivokapić.