19. septembar – Mađarska donirala Crnoj Gori 11.700 vakcina protiv COVID-19

0
22

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić primio je u ime Vlade Crne Gore donaciju Mađarske od 11.700 Fajzer vakacina protiv COVID-19. Donaciju je ministru Šćekiću uručio mađarski ambasador u Crnoj Gori Jožef Neđeši.

Prilikom uručenja donacije, ministar zdravlja je istakao da je, kao i mnogo puta do sada, Mađarska pokazala visok stepen solidarnosti prema crnogorskim građanima.

– Današnja donacija još jednom je potvrdila tradicionalno prijateljske i kvalitetne odnose dvije države. Želim da se zahvalim Mađarskoj, kao i svim njenim građanima, Vladi i posebno mađarskom ambasadoru u Crnoj Gori gospodinu Jožefu Neđešiju – kazao je ministar Šćekić.

On je podsjetio da je Mađarska u više navrata vrijednim  donacijama pomogla Crnoj Gori u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom.

– Pomoć, kada nam je bila prijeko potrebna u medicinskoj zaštitnoj opremi, PCR testovima i vakcinama, bila nam je od neprocjenjivog značaja u vrijeme pandemije – poručio je ministar Šćekić.

Ambasador Neđeši kazao je da Vlada Mađarske stoji na raspolaganju Crnoj Gori i za nastavak svakog vida podrške i pomoći, kad god se za to ukaže potreba.