20. mart – Rekonstruisana i adaptirana ambulanta Manastir Morača

0
243

U rekonstrukciju ambulante Manastir Morača, koja pruža zdravstvenu zaštitu za oko 700 stanovnika moračkih sela, uloženo je 35 hiljada eura, kazao je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, napominjući da je državi podjednako važna svaka zdravstvena ustanova. Rekao je da se danas potvrđuje zajednička briga za zdravlje mještana moračkih sela, kroz adapticuju ambulante.

– Da je državi podjednako važna svaka zdravstvena ustanova u Crnoj Gori svjedoči i renoviranje ove zdravstvene stanice, u čiju je adaptaciju i rekonstrukciju uloženo 35 hiljada eura, od čega je Vlada, kroz budžet Fonda za zdravstveno osiguranje, izdvojila 20 hiljada, a 15 hiljada je obezbijeđeno iz sopstvenih sredstava i domaćinskim upravljanjem Doma zdravlja Kolašin, čiji je sastavni dio ova ambulanta – objasnio je Hrapović.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, rekao je da je iz budžeta Fonda, za adaptaciju ambulante, opredijeljeno 20 hiljada eura i da su ta sredstva na optimalan način iskorišćena.

Direktorica Doma zdravlja Kolašin, Dragica Popović, pojasnila je da se pružanje zdravstvene zaštite u ambulanti Manastira Morača sprovodi na primarnom nivou. – To je isturena ambulanta Doma zdravlja u Kolašinu. Četvrtkom dolazi izabrani doktor za odrasle sa svojim timom, koji na primarnom nivou zdravstvene zaštite pruža uslugu u svakom pogledu, svakom pacijentu, iz moračkih sela – kazala je Popović.

Svi pacijenti, kako je istakla, imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. – Budu pregledani, dobiju odgovarajuću terapiju, imaju mogućnost da podignu terapiju, a patronažna služba je dostupna i zastupljena u svakoj kući. Terapija se dijeli i nijedan pacijent nije uskraćen za pružanje tog nivoa zdravstvene zaštite – kazala je Popović.