20. novembar – Besplatne maske za Podgoričane

0
107

Volonteri Crvenog krsta dijelili su zaštitne maske građanima Podgorice. Cilj akcije je, kako je saopšteno, podizanje svijesti građana o značaju nošenja maski.

– Naši volonteri su u terminima kad je najviše građana prisutno na ulicama, dijelili maske na najprometnijim lokacijama u Podgorici. Maske su dobili oni koji je nijesu nosili jer nam je cilj da im skrenemo pažnju na kršenje mjera i da ujedno podignemo svijest o ovom jednostavnom i malom doprinosu, koji može dati veliki učinak, ukoliko se svi potrudimo – saopštila je ovim povodom Jelena Šofranac, koordinatorka volonterskog kluba.
U Podgorici je ukupno podijeljeno 2.000 maski, dok će akcija u narednim danima biti nastavljena i u drugim crnogorskim opštinama gdje je broj inficiranih virusom COVID-19 najveći.

Maske su upućene i opštinskim organizacijama Crvenog krsta i biće distribuirane socijalno ugroženim građanima, u okviru humanitarnih paketa. Pored maski, građanima će biti dijeljeni flajeri sa preporukama kako da se zaštite od virusa i kako da zaštite one najranjivije, ali i da da sačuvaju mentalno zdravlje, koje je veoma važno u svim, a posebno u kriznim situacijama.