20. novembar – ODRŽAN SASTANAK SA DIREKTORIMA USTANOVA SOCIJALNE ZAŠTITE ČIJI JE OSNIVAČ VLADA RS

0
312

BANJALUKA – Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite u Resoru za socijalnu porodičnu i dječiju zaštitu Ljubo Lepir, održao je u Banjaluci sastanak sa direktorima ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Vlada Republike Srpske.

Povod za sastanak bilo je stanje u ustanovama socijalne zaštite, sa posebnim osvrtom na održavanje kvaliteta usluga koje se pružaju korisnicima i finansijska održivost ovih ustanova. Na sastanku je konstatovano da ustanove rade u otežanim okolnostima, ali da se za sada kvalitet pruženih usluga ne dovodi u pitanje. Prema podacima direktora, trenutna ukupna dugovanja lokalnih zajednica koji su zbrinuli svoje građane u ove ustanove, iznosi 2,8 miliona KM.

Prema riječima pomoćnika ministra Ljube Lepira, ovakvo stanje dovodi u pitanje dalje funkcionisanje i održivost ovih ustanova, a posebno može uticati na kvalitet života korisnika.

Među najvećim dužnicima su gradovi i opštine: Čelinac, Kozarska Dubica, Srbac, Zvornik, Bijeljina, Doboj, Lopare, Kneževo i Gradiška.

Sastanku su prisustvovali direktori Doma za stara lica Prijedor, Doma za invalidna lica Čirkin Polje, Doma za stara lica Banja Luka, Doma „Rada Vranješević Banja Luka, Centra „Budućnost“ iz Dervente, Doma za stara lica u Istočnom Sarajevu i Doma za invalidna lica u Višegradu.