21. jul – Predsjednik asocijacije privrednika Crne Gore i Turske posjetio KCCG

0
162

Naser Alim, predsjednik asocijacije privrednika Crne Gore i Turske pri Odboru za međunarodne ekonomske odnose Turske (DEIK), boraveći u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori, sastao se u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) sa direktorom dr Jevtom Erakovićem.

Alim je uz podršku Ministarstva zdravlja i Generalnog konzula u Istanbulu Selima Like donirao KCCG-u 30 električnih kreveta, 20 stočića za ishranu pacijenata, stečer, fotelje za primjenu terapije i sjedeća kolica u vrijednosti preko 43 hiljade dolara kao znak prijateljstva i podrške državi Crnoj Gori i crnogorskom narodu u suzbijanju COVID 19 infekcije.

– Kao veliki poštovalac Crne Gore i crnogorskog naroda bila mi je čast da budem saučesnik, rame uz rame, u borbi protiv korona virusa, što se desilo početkom marta, tako da je Crna Gora uspjela da to sačuva – istakao je Alim i podsjetio da je Crna Gora bila poslednja evropska država u kojoj je registrovan koronavirus, a prva koja je uspjela da u prvom talasu suzbije infekciju.

– To je bila poslednja država u Evropi koja se suočila sa zarazom koronavirusa. U isto vrijeme uspjela je da bude prva korona free država, ali kao što znamo svi, ovo je nešto što je zaista mnogo opasan neprijatelj, nevidljiv je i svuda ga ima, tako da mi treba da se što više pazimo i da se čuvamo od toga – naglasio je Alim i kazao, s obzirom da iskreno voli Crnu Goru i crnogorski narod, da se zbog ove donacije dobro osjeća.

Povodom ove vrijedne donacije i iskazane želje gospodina Alima za nastavak dalje saradnje dr Eraković je izrazio zahvalnost.

– Gospodin Alim, porijeklom iz Sjeverne Makedonije koji je svoje poslovne uspjehe ostvario u Turskoj nije zaboravio zemlje ovog regiona i ja u ime Kliničkog centra i kompletnog zdravstvenog sistema želim još jednom da uputim zahvalnost – istakao je dr Eraković

Sastanku su, takođe, prisustvovali Serdar Kurt, potpredsjednik Poslovnog vijeća Crne Gore i Turske, Selim Lika, generalni konzul Crne Gore u Turskoj i mr Slađana Pavlović, generalna direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa Ministarstva zdravlja, kao i dr Nermin Abdić, predsjednik Odbora direktora KCCG i Nisera Mekić, rukovodilac Službe za javne nabavke KCCG.

Direktor KCCG dr Eraković, povodom realizovane donacije, uručio je zahvalnicu gospodinu Alimu.