21. jul – Zbog kršenja mjera zatvaraće se objekti od tri do 30 dana

0
22

Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, upozorio je vlasnike ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata kao i priređivače igara na sreću da će se kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti bez oklijevanja kažnjavati.

– I to ne samo novčanom kaznom već i zatvaranjem i pečaćenjem objekata u trajanju od tri dana. Podsjećamo da u slučaju da jedan objekat više od jednom prekrši mjere, narednom prilikom se zatvara 15 do 30 dana – navode u ovom resoru.

Ministarstvo očekuje da privreda, kojoj smo maksimalno izašli u susret i stvorili uslove za rad i dobru turističku sezonu, odlučnije uvaži svaki život u Crnoj Gori, svako radno mjesto i napore kompletnog zdravstvenog sistema.

– Nažalost, sve naše dosadašnje molbe nijesu urodile plodom u obimu u kom je to profesionalno bilo očekivano. Odsustvo društvene i profesionalne odgovornosti u ovom trenutku bez izuzetka biće kažnjavano – ističu u Ministarstvu zdravlja.

Aktuelne mjere važe do 30. jula uz napomenu da će se, u slučaju promjene epidemiološke slike, one će se bez odlaganja prilagođavati situaciji na terenu, piše CDM.