21. mart – NEKOLIKO STOTINA GRAĐANA ŠETNJOM PODRŽALO RODITELJE INFICIRANIH BEBA

0
335

Setnja podrske za roditelje inficiranih bebaŠetnja podrške roditeljima inficiranih beba iz Bijelog Polja, pod sloganom “Za bezbjedna porodilišta”, održana je 21. marta u organizaciji Udruženja Roditelji. Oko 400 roditelja i djece šetalo je u Bijelom Polju, Baru, Podgorici, Nikšiću i na Cetinju.

Kako je tom prilikom kazala izvršna direktorica Udruženja Roditelji Kristina Mihailović, roditelji su željeli da podrže porodice koje su morale da osjete ono što se svaki roditelj nada da mu se neće dogoditi.

– Hoćemo da pošaljemo nadležnima poruku da se mora hitno raditi na unaprjeđenju kvaliteta zdravstvene zaštite novorođenih beba i majki u Crnoj Gori – kazala je ona.

Na kraju šetnji građani su mogli da potpišu peticiju kojom se traže kvalitetniji uslovi u svim porodilištima. Peticija je od srijede dostupna i na portalu roditelji.me i može se potpisati online. Do sada je prikupljeno preko hiljadu potpisa podrške.

U Udruženju su, kako je kazala Mihailović, veoma zadovoljni odzivom, jer ovakav način ukazivanja na loše uslove u porodilištima do sada nije imao veći odjek. Ona je ocijenila da svako bira način kako može i želi da podrži neku inicijativu, ali i podsjetila da su upravo ukazivanja majki putem medija na neadekvatne uslove u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore prije tri godine, kroz inicijativu “Uvedimo podgoričko porodilište u 21. vijek”, dovele do značajnih promjena.