22. decembar – ODRŽANA PRES KONFERENCIJA KCCG

0
434

med5Prof. dr Ranko Lazović, direktor Kliničkog centra Crne Gore, sa saradnicima, mr sci dr Vladimirom Dobričaninom, medicinskim direktorom i glavnom sestrom Dragicom Dobrović, održao je pres konferenciju u prostorijama KCCG 22. decembra.

Direktor Centra je u svom izlaganju naveo sljedeće podatke:

Od maja mjeseca dopunski je radilo 477 zaposlenih i tokom vikenda i praznika u dvije smjene, a sa liste čekanja na endokrinologiji je operisano 900 pacijenata.

Od uvođenja dopunskog rada u Kliničkom centru Crne Gore, sa listi čekanja je skinuto 12.314 pacijenata i one su trenutno najmanje u regionu.

Na hitni pejsmejker ne čeka nijedan pacijent, kao ni na hitnu kateterizaciju i Odjeljenju patologije. Na Očnoj klinici, tokom dopunskog rada, operisano je oko 500 pacijenata sa kataraktom, a pacijenti sada čekaju do 40 dana na ovu intervenciju.

Poređenja radi, na operaciju katarakte pacijenti u Hrvatskoj čekaju oko godinu dana.

Kod nas se za peraciju na ortopediji čeka do dva mjeseca, dok se u Srbiji čeka i do dvije godine, a u Hrvatskoj više od godinu.

Za osam mjeseci nije pristigla nijedna prijava o korupciji.

Prof. dr Lazović je najavio da će u narednoj godini odobriti oko 80 specijalizacija, a da najviše nedostaju alergolozi, imunolozi i dječji anesteziolozi.