22. jul – NOVI SISTEM KONTROLE SAOBRAĆAJA U KRUGU KCCG

0
315

foto07Primjenjuje se novi sistem ulaska i izlaska vozila, koji će podrazumijevati strožiju kontrolu saobraćaja u krugu Kliničkog centra Crne Gore.

Nepropisno parkirani automobili često ometaju prolazak sanitetskih vozila kroz krug KCCG, čime se dovodi u pitanje efikasno funkcionisanje saobraćaja i na taj način zbrinjavanje pacijenata. Menadžment je prepoznao ovo pitanje i preduzeo neophodne aktivnosti za preuređenje kruga KCCG i parkinga, jer je bilo važno urediti ovaj segment, naročito kada znamo da nekada minute odlučuju u spašavanju ljudskih života.

U krug KCCG motornim vozilom, bilo sopstvenim ili koristeći taxi službe, mogu ući u izuzetnim slučajevima, odnosno samo pacijenti za dijalizu, pacijenti koji koriste ortopedska pomagala i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima ali bez mogućnosti parkiranja. Nakon preuzimanja pacijenata od strane medicinskog osoblja, vozilo mora biti uklonjeno iz kruga KCCG. U krug KCCG može ući i vozilo koje preuzima pacijenta koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje. Dakle, u krugu KCCG nije dozvoljeno zadržavanje (parkiranje) vozila u vlasništvu građana ili pacijenata koji koriste usluge KCCG kao i taxi vozila.