22. novembar – Niz akcija povodom mjeseca brige o muškom reproduktivnom i mentalnom zdravlju

0
91

Novembar se u svijetu obilježava kao mjesec brige o muškom reproduktivnom i mentalnom zdravlju, a kao i svake godine, studenti Medicinskog fakulteta UCG su se trudili da isprate i obilježe ovaj mjesec na najbolji mogući način, pa su tako i ove godine organizovali niz akcija.

Cilj pokreta je “promijeniti lice muškog reproduktivnog zdravlja” odnosno podići svijest o važnosti istog, kao i prikupiti adekvatna sredstva za programe prevencije i liječenja.

Akcije koje su student organizovali su fotokonkurs – No Shave November. Slike svih prijavljenih studenata koji su puštali brkove i bradu tokom ovog mjeseca biće postavljene na Facebook stranici MoMSIC Montenegro.
Akcija Movember-a je poziv na fizičku aktivnost koja je jedan od faktora koji najviše doprinose mentalnom ali i opštem zdravlju svih nas. Putem aplikacije koja broji vase korake dvije nedelje je bilo moguće osvojiti vrijedne nagrade.

Takođe, organizovan je i webinar na temu Humana reprodukcija i seksualno zdravlje muškaraca u okviru kojeg su stručnjaci iz pomenutih oblasti govorili o reprodukciji i važnosti seksualnog zdravlja.