23. maj – Organizovan Kongres i Simpozijum otorinolaringologa – BiH

0
246

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić otvorio je u Banjaluci Treći kongres i 25. Simpozijum otorinolaringologa Srpske, ističući da su ove aktivnosti prilika da se pokažu kapaciteti Srpske u naučno-stručnim oblastima.
Šeranić je dodao da je ovo prilika i za unapređenje kadra, koji je bitan dio razvoja medicine i cjelokupnog zdravstvenog sistema.
– Imamo priliku da sa kolegama iz okruženja i inostranstva razmijenimo informacije, ali i da predstavimo Republiku Srpsku u njenom naučno-stručnom smislu, te da prepoznamo ono što nam nedostaje i da radimo na tome u narednom periodu – rekao je Šeranić.
Predsjednik Udruženja otorinolaringologa Republike Srpske dr Zoran Trifković izrazio je zadovoljstvo što ovi naučni skupovi okupljaju vodeće stručnjake iz različitih domena otorinolaringologije, koji svojim predavanjima doprinose razvju ovih oblasti u Srpskoj.
– Na ovom kongresu planirana su i dva okrugla stola iz otologije i laringologije, sa više od 30 predavanja u nekoliko sesija – rekao je drTrifković.