25. februar – ODRŽAN SASTANAK MINISTRA ZDRAVLJA I AMBASADORA TURSKE

0
333

06Ministar zdravlja prof.dr Budimir Šegrt sa saradnicima razgovarao je sa ambasadorom Republike Turske NJ.E. Serhatom Galipom. Tokom sastanka, ministar Šegrt i ambasador Galip izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom dvije zemlje u oblasti zdravstva, uz obostrano uvjerenje da će se nastaviti i intenzivirati kroz buduće zajedničke projekte, u cilju kvalitetnijeg pružanja zdravstvenih usluga građanima Crne Gore.

Ministar Šegrt je istakao da su za crnogorski zdravstveni sistem od izuzetnog značaja bile brojne donacije turske Agencije TIKA, koja je u proteklom periodu realizovala, u finansijskom smislu, velike investicije u infrastrukturu i tehnološko opremanje zdravstvenih institucija Crne Gore. Takođe, prema njegovim riječima, naš zdravstveni sistem ima dobru saradnju i sa turskom bolnicom Adžibadem, gdje se crnogorskim osiguranicima pružaju određene zdravstvene usluge, koje se ne rade u Crnoj Gori. Ministar Šegrt je izrazio zahvalnost za donacije Turske petovalentnih vakcina u 2014. i 2015. godini, a ambasador Galip je najavio pomoć i u narednom periodu ako se za to ukaže potreba.

Tokom razgovora bilo je riječi i o mogućnosti stručnog usavršavanja i organizovanja specijalizacija za crnogorske ljekare u zdravstvenim centrima u Turskoj, a ministar Šegrt je istakao da su turski investitori prepoznati kao potencijalni investitori u bolničku infrastrukturu koja bi bila podrška razvoju elitnog turizma u Crnoj Gori, kroz projekte privatnog – javnog partnerstva.