26. – 28. maj – Održana III Medical konferencija sa međunarodnim učešćem

0
326

08Sekretarka Ministarstva zdravlja Nina Milović otvorila je III Medical konferenciju sa međunarodnim učešćem koja se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, sa ustaljenom temom Aktuelnosti u zdravstvu, farmaciji i medicini, u organizaciji časopisa Medical CG.

Svečanom otvaranju konferencije, uz prisustvo velikog broja eminentnih predstavnika zdravstva, prisutnima se u ime organizatora obratila predsjednica organizacionog odbora mr ph Milanka Žugić.

Godišnje plakete saradnicima časopisa Medical CG, u ime organizatora, uručila je Slavica Pantelić. Plakete su, u ime višegodišnje saradnje, dodijeljene: mr ph Željki Bešović iz Agencije za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS), mr ph Pavlu Zeliću – Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS), dr Olivere Kovačević Simić – PZU Kovačević, Budva, i kompaniji Actavis, koju je primio njen predstavnik za Crnu Goru Borislav Kovačević.

Na konferenciji su predstavljene najaktuelnije teme iz oblasti zdravstva, farmacije i medicine, na kojoj su učešće, pored domaćih, imali i renomirani stručnjaci iz država regiona i inostranstva. Više od 30 predavača za tri dana obratilo se slušaocima kojih je ukupno bilo oko 250.