30. maj – Održan sastanak ministara Šegrta sa ambasadorom Republike Italije NJ.E. Vinćencom Del Monakom

0
354

07Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt sa saradnicima razgovarao je sa ambasadorom Republike Italije NJ.E. Vinćencom Del Monakom sa saradnicima i predstavnicima Ministarstva zdravlja Republike Italije gđjom. Danijelom Rodorigo, generalnom direktoricom za komunikaciju i međunarodne odnose, g-dinom. Đuzepeom Ruokom, generalnim direktorom Direktorata za higijenu, sigurnost prehrambenih proizvoda i ishranu i g-dinom. Silviom Borelom, generalnim direktorom za veterinu i veterinarske ljekove.

Tokom sastanka, ministar Šegrt i ambasador Del Monako izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom dvije zemlje u oblasti zdravstva, uz obostrano uvjerenje da će se nastaviti i intenzivirati kroz buduće zajedničke projekte u cilju kvalitetnijeg pružanja zdravstvenih usluga.

Predstavnici Ministarstva zdravlja Republike Italije iskazali su spremnost u pružanju podrške, kako je i samim sporazumom definisano, između ostalog i u razmjeni informacija i dokumentacije iz oblasti zdravlja koja su od izuzetnog zajedničkog interesa, u oblasti farmaceutike, sanitarnih usluga, IT, laboratorijskih istraživanja i aktivnosti, kao i kroz pružanje tehničke pomoći kroz TAIEX.