27. maj – Ministar Šegrt u radnoj posjeti zdravstvenim ustanovama u Tivtu, Kotoru, Risnu i Herceg Novom

0
379

07Ministar zdravlja prof.dr Budimir Šegrt i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, sa saradnicima, obišli su zdravstvene ustanove u Tivtu, Kotoru, Risnu i Herceg Novom, u sklopu druge redovne posjete, a u cilju kontrole rada, sagledavanja trenutnog stanja i obezbjeđivanja adekvatnih uslova za kvalitetno i efikasno pružanje zdravstvene zaštite građanima i turistima tokom predstojeće turističke sezone u ovim primorskim opštinama.

Nakon obilaska domova zdravlja Tivat, Kotor i Herceg Novi, opšte bolnice Kotor i specijalnih bolnica Dobrota i Risan i razgovora sa menadžmentima, ministar Šegrt je ocijenio da je, u odnosu na prethodnu posjetu, u ovim zdravstvenim ustanovama vidljiv napredak u smislu organizacije, infrastrukturnih uslova i kadrovskih potencijala, pa je samim tim i kvalitet pružanja zdravstvene zaštite unaprijeđen.

Tokom posjete ministar Šegrt i direktor Čirgić susreli su se i sa predsjednicima opština Tivat, prof. dr Snežanom Matijević, Kotor dr Aleksandrom Stjepčevićem i Herceg Novi Natašom Aćimović. U fokusu razgovora bilo je unapređenje zdravstvene infrastukture i zdravstevene zaštite građana i brojnih turista.