27. april – Doc. dr Nebojša Kavarić najuspješniji menadžer u 2016.godini u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama

0
335

FOTO 11Doc.dr Nebojši Kavariću, direktoru Doma Zdravlja Podgorica uručena je nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore za menadžer godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama.
Nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima u 2016. godini uručene su na svečanosti koja je organizovana u hotelu Hilton.
Doc. dr Nebojša Kavarić, kao direktor najveće primarne ustanove, razvio je savremeni pristup poslovanja i modernog menadžmenta, te modernog shvatanja zdravstvene zaštite kao multisektorske djelatnosti sa izrazitim društvenim i socijalnim karakteristikama. Da su njegovi, i kvaliteti Doma zdravlja Podgorice, koji ove godine proslavlja 90 godina postojanja, prepoznati potvrdjuju dosadašnje brojne nagrade: nagrada Ljekarske komore za najbolju zdravstvenu ustanovu u Crnoj Gori, nagrada opštine Golubovci za organizaciju zdravstvene zaštite na seoskom području, 19 decembarska nagrada Glavnog grada za organizaciju zdravstvene zaštite , Međunarodna nagrada za menadžment Sarajevo.
Ceremoniji dodjele nagrada je prisustvovalo 250 zvanica, među kojima su bili najuspješniji menadžeri u Crnoj Gori, predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke, kulture, poslovnih organizacija, članovi i prijatelji Asocijacije menadžera, te veliki broj predstavnika medija.
Nakon sprovedenog Javnog konkursa za Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika 2016. godine, Asocijaciji menadžera Crne Gore pristiglo je 156 predloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura, a Upravni odbor AMM-a je na predlog stručnog žirija donio odluku o dodijeli godišnjih nagrada.