27. mart – „BUDVANSKA RIVIJERA” DONIRALA STACIONARNI INKUBATOR

0
498

Budvanska rivijera donirala inkubator 1Svečana primopredaja stacionarnog inkubatora, koji je Hotelska grupa ”Budvanska rivijera” AD Budva donirala Centru za neonatologiju Instituta za bolesti djece KCCG, upriličena je 27. marta u prostorijama Instituta.

Kako su saopštili iz KCCG, ova donacija posebno je značajna jer je Centar za neonatologiju jedna od najopterećenijih organizacionih jedinica, u kome se liječe novorođenčad iz cijele Crne Gore sa najzahtjevnijom patologijom. Zbog toga je, pored stručnog kadra, za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite najmlađoj populaciji neophodna i savremena medicinska oprema.

Prilikom svečane primopredaje prisutnima su se obratili direktorica marketinga „Budvanske rivijere“ Sanela Kahrović, član Odbora direktora te kompanije Mirko Stanić i direktorica IBD-a dr Danojla Dakić.

Kako je kazala Kahrović, Odbor direktora „Budvanske rivijere“ prepoznao potrebu Instituta i donio odluku o kupovini kvalitetnog inkubatora njemačkog proizvođača Dräger.

– Ovom donacijom činimo samo korak u podsticanju dalje pomoći u oblasti zdravstvene zaštite najmlađe populacije. Vjerujemo da će i druge društveno odgovorne kompanije u Crnoj Gori, kojih sigurno ima, krenuti ovim putem i pomoći u poboljšanju zdravstvene zaštite svih građana – kazala je Kahrović.

Prema riječima Mirka Stanića, snaga jedne kompanije često se u modernom svijetu mjeri količinom novca koji je zarađen, a “Budvanska rivijera” je pokazala da, otkako je osnovana, značajan dio tog novca opredjeljuje upravo za slične namjene.

–  Baveći se uspješno na tržištu svojim poslom, opredjeljujemo dio profita za sportske, humanitarne, kulturne i druge aktivnosti koje pomažu razvoju kulture i sporta i, nadam se, ubuduće, i zdravstva. Zadovoljstvo nam je što je ovo jedna od prvih u nizu donacija u tom smislu – kazao je Stanić.

Dakić je podsjetila da se u Centru za neonatologiju IBD-a liječe prijevremeno rođena djeca, djeca sa malom tjelesnom masom, teško bolesna djeca rođena u terminu, te novorođenčad sa hirurškim problemima iz čitave Crne Gore.

– Zahvaljujući savremenim metodama liječenja i složenoj tehnologiji danas i veoma nezrela djeca i teško bolesna novorođenčad imaju šansu za život. Od uslova u prvim danima života zavisiće na koji način će se formirati novi čovjek i hoće li dostići svoj maksimalan potencijal – kazala je Dakić.

Ona je ukazala na to da je Centar za neonatologiju odavno prevazišao svoje prostorne kapacitete, ali da donacije ovoga tipa takvu situaciju čine podnošljivijom.

– Inkubator koji smo dobili obezbjeđuje najbolje okruženje za njegu nezrele i bolesne novorođenčadi, imitirajući prirodu na najuspješniji način. Obaveza društva je da djecu stavi na prvo mjesto. Menadžment “Budvanske rivijere” to očigledno zna, pokazujući da jednu kompaniju ne čini velikom samo njen poslovni uspjeh, već i ulaganje u najvažnije segmente društva, u zaštitu najmlađih. Jer, bogat nije onaj koji ima mnogo, već onaj koji mnogo daje – istakla je Dakić.

Povodom vrijedne donacije, ona je izvršnom direktoru “Budvanske rivijere” Vulu Tomaševiću uručila zahvalnicu.