28. jul – Donirali novac za kupovinu skenera Domu zdravlja Ulcinj

0
69

Porodica Abazović iz Ulcinja donirala je ulcinjskom Domu zdravlja više od 246 hiljada eura za kupovinu CT skenera, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ugovor o donaciji, vrijedan 246.615 eura, potpisali su ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, direktorica Doma zdravlja Ulcinj dr Sadije Holaj i Almir Abazović.

– Porodica Abazović donirala je sredstva koja su bila sakupljena za liječenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo prije dvije godine – kaže se u saopštenju.

Dr Borovinić Bojović je, kako je saopšteno, zahvalila porodici Abazović, ali i svim građanima Ulcinja i dijaspore na humanom gestu.

Ona je kazala da će, prvi put u Crnoj Gori, na primarnom nivou biti dostupna CT dijagnostika za građane Ulcinja, ali i kompletne južne regije.

– Zahvaljujući ovom aparatu, mnoga oboljenja mogu biti blagovremeno otkrivena – rekla je dr Borovinić Bojović.

Abazović je kazao da je njegova porodica, nakon lične tragedije i pomoći ljudi velikog srca, odlučila da novac koji je bio namijenjen za liječenje njihovog sina, usmjeri za kupovinu skenera, kako bi građani Ulcinja mogli na vrijeme da dobiju adekvatnu dijagnostiku.

– Što se tiče CT aparata, to nam je bila volja i ispunila se. Daj bože da to nikome ne treba, ali zlu ne trebalo, neka bude tu, jer znam koliko taj aparat znači da se ta dijagnoza što prije uspostavi – kazao je Abazović.

Dr Holaj se zahvalila porodici Abazović na gestu pred kojim se, kako je kazala, danas svi klanjaju.

– Danas ste svima nama pokazali da ljubaznost, velikodušnost i humanost uvijek pronalaze put do trijumfa. Veliku tugu zbog gubitka sina pretvorili ste u plemenitu odluku da pomognete drugima donirajući najnoviju tehnologiju skenera domu zdravlja Ulcinj – navela je dr Holaj, prenose Vijesti.