29. april – Stigla donacija od Njemačke vrijedna preko 600 hiljada eura

0
88

Savezna Republika Njemačka donirala je crnogorskom zdravstvenom sistemu 1.300.000 medicinskih zaštitnih maski. Donaciju vrijednu preko 600.000 eura ministarski zdravlja, dr Jeleni Borovinić Bojović uručio je ambasador Savezne Repšublike Njemačke u Crnoj Gori, dr Robert Veber.

Izrazivši zahvalnost njemačkom ambasadoru za vrijednu donaciju, ministarka Borovinić Bojović istakla je značaj solidarnosti i prijateljskog odnosa koje Savezna Republika Njemačka u kontitnuitetu pruža našoj zemlji.

– U ovim teškim vremenima koja su iza nas, a svakako je bilo potrebno mnogo snage i energije kako bismo izašli na kraj i savladali trenutnu epidemiološku situaciju i pandemiju globalno. U svemu tome veliku pomoć i solidarnost još jednom nam je pokazala država Njemačka, pruživši ruku u najtežim trenucima za našu zemlju – kazala je dr Borovinić Bojović.

Ambasador Veber je naglasio prijateljsku privrženost njemačkog naroda našoj zemlji i poželio sve najbolje zdravstvenim radnicima u prevazilaženju COVID-19 krize.

– Mi znamo da je vakcinacija započela, da se puno ljudi vakciniše, ali još nismo sve savladati tako da će zaštitne maske biti važne kako u bolnicama tako i u svakodnevnoj upotrebi kako bismo do kraja mogli savladati ovaj virus. I ova današnja donacija takođe je znak za Crnu Goru, kao zemlju kandidata za članstvo u EU da pored nje jeste snažan partner, jesu zemlje članice EU, koje imaju snage da istraju u svojoj podršci Crnoj Gori i da je ne ostave na cjedilu u teškim trenucima – istakao je ambasador Veber.