April 2021 – Aktivnosti zavoda za transfuziju krvi Crne Gore

0
115

Članovi udruženja ICT Cortex organizovali  su prvi put akciju  dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su krv dali zaposleni u Logate, Bild studio, Codingo, Coinis, Data Disign. U akciji je učestvovalo 25 davalaca krvi .

Zaposleni u kompaniji Entext  organizovali su prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog doniranja krvi sa10 dobrovoljnih davaoca krvi.

Povodom 11. aprila dana Centralne banke Crne Gore, zaposleni su organizovali još jednu uspješnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akciji je prisustvovalo 10 dobrovoljnih davalaca krvi.

U organizaciji studenata Medicinskog fakulteta je realizovana  vrlo uspješna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Akciju kojoj je prisustvovalo više od 30 studenata organizovao je Stefan Mikić.

Zaposleni  u firmi Ledo na čelu s direktorom Miomirom Markovićem organizovali  su redovnu godišnju akciju dobrovoljnog davanja krvisa 18 zaposlenih.

Udruženje davalaca krvi “Sveti novomučenici momišićki” organizovali  su akciju dobrovoljnog davanja krvi. U akciji je učestvovalo 84 davalaca.

U organizaciji Nevladine organizacije “Crnogorci Danilovgrad”  u tom gradu je održana akcija dobrovoljnog davanja krvi sa više od 40 dobrovoljnih davalaca krvi.

Učenici Ekonomske škole “Mirko Vešović” iz Podgorice organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi sa više od 70 učenika završnih razreda kao i učenika trećih razreda koji su punoljetni, što je nastavak
tradicije dobrog odziva učenika koji ima ova podgorička škola.