29. avgust – Najavili gradnju nove bolnice u Pljevljima

0
24

Predsjednik vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio je izgradnju nove bolnice u Pljevljima, nagovijestivši da bi se sa tim poslom moglo krenuti tokom ljeta naredne godine.

– Pljevljima definitivno treba nova bolnica. Ova opština je imala dugogodišnji negativan odnos centralnih vlasti. Do ljeta mogu da se završe sve procedure i da se raspiše tender za izbor izvođaća radova i početak gradnje nove bolnice. U međuvremenu sa direktorim ćemo dogovoriti da neke stvari koje su prioritetne budu podržane od Ministarstva zdravlja i Vlade kako bi u ovom međuperiodu olakšali njihov rad. Mi želimo da Pljevlja žive, a ne da se prazne – rekao je Abazović.

On se zahvalio zdravstvenim radnicima u Pljevljima na požrtvovanju koji iskazuju u pružanju usluga građanima Pljevalja i pored evidentnog nedostatka kadra.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić je kazao da bi, da nije bilo sajber napada, već bio raspisan tender za idejno rješenje nove pljevaljske bolnice, ali se ipak nada da će do kraja godine taj dio posla biti završen. On je podsjetio da je Vlada dala zemljište na korišćenje kako bi Zdravstvena zadruga u saradnji sa opštinom mogla da krene u izgradnju zgrade za pljevaljske zdravstvene radnike.

– Aparati koji su neophodni pljevaljskoj bolnici biće nabavljeni u narednom periodu. Siguran sam da će u narednih mjesec dva imati potrebne aparate – rekao je Šćekić.

Direktor pljevaljske bolnice dr Saša Grbović kazao je da je nova bolnica Pljevljima neophodna u cilju pružanja kvalitenije zdravstvene zaštite.

– Nadamo se i podršci za izgradnju stembene zgrade za zdravstvene radnike jer će to biti veliki podsticaj za njihov ostanak u Pljevljima. U prethodnih godinu i po u pljevaljsku bolnicu je uloženo preko pola miliona eura. Nabavljen je novi skener, novi rentgen aparat, urađen centralni kiseonik a bilo je i donacija – rekao je dr Grbović.