29. oktobar – ODRŽANA JE PRVA KONFERENCIJA O PREVENCIJI KARDIOVASKULARNIH BOLESTI

0
375

VIROVITICA. – U Virovitici je u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici održana Prva konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti, a slični skupoviće se u okviru nacionalne kampanje “Živjetizdravo” sljedećih mjeseci organizovati u sjedištima svih hrvatskih županija. Konferenciju su otvorili doc. dr sc. Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici i Tomislav Tolušić, dipl. ing, županVirovitičko–podravske županije, a sam projekt “Živjetizdravo” predstavila je dr sc. Sanja Musić Milanović, vođa Službe za promovisanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pet komponenti ovog programa koji uključuju pojedinačne projekte su: Zdravstveno obrazovanje, Zdravstveni turizam, Zdravlje i prehrana, Zdravlje i radon mjesto i Zdravlje i okolina.

Konferenciju je ministar prim. dr SinišaVarga zatvorio zaključkom da će se iz mjeseca u mjesec pratiti aktivnosti koje su se predložile i dogovorile na ovoj konferenciji, kako bi se putem tog prvog primjera Virovitičko-podravske županije dobra praksa mogla proširiti i na druge županije u Hrvatskoj.