29. oktobar – Zatrudnela prirodnim putem te rodila djevojčicu u 67. godini – Kina

0
322

Jedna Kineskinja je u 67. godini na istoku Kine rodila zdravu djevojčicu, postavši tako potencijalno najstarija državljanka te zemlje koja je rodila dijete začevši ga prirodnim putem. Žena koju su mediji nazvali Tian, ​​porodila se carskim rezom I rodila zdravu djevojčicu u provinciji Šandong, javili su lokalni mediji.

Ljekari porodilišta u gradu Zaodžuangu potvrdili su da se 67-godišnja penzionisana ljekarka porodila u njihovoj bolnici, u kojoj je nekada i radila, a portparol je naveo da je žena zatrudnjela prirodnim putem pošto je koristila svoje poznavanje medicine da na sebi primijeni tradicionalno kineski način za liječenje neplodnosti, navodi CNN.

– Dijete je dar sa neba za oboje – rekao je 68-godišnji suprug gospođe Tian za portal Guancha.cn.

Engleski dnevni list Global Times piše da je bračni par djevojčici dao ime Tianci, što znači Dar sa neba.

Ako se potvrdi da je ljekarka Tian začela prirodnim putem, njena trudnoća biće evidentirana kao svjetski rekord. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija žena koja je 1997. godine rodila prirodno začeto dijete je Britanka, a dijete je na svijet donijela u 59. godini života. Svjetski rekord još uvijek drži Maria del Karmen Bousada Lara iz Španije koja je uz pomoć vještačke oplodnje 2006. godine rodila blizance u 67. godini života. Dve godine nakon toga umrla je od karcinoma.