31. maj – ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM TRAGIČNE SMRTI TRI MEDICINSKE SESTRE

0
377

Povodom tragične smrti tri medicinske sestre Kliničkog centra Crne Gore, Dragane Lalović, Milice Stanišić i Jelene Milosavljević, na Medicinskom fakultetu u Podgorici održan je komemorativni skup.

Na komemorativnom skupu koji je započet minutom ćutanja govorila je predsjednica Nacionalnog udruženja medincinskih sestara i babica Nada Rondović.

– Opraštamo se danas od naših voljenih i cijenjenih Milice, Dragane i Jelene. One su profesionalnim zalaganjem unosile radost u svoj i u mnoge druge porodice . Draga Milice i Dragana, draga Jelena, učile ste da medicinska sestra mora biti emocionalno zrela, stabilna osoba, kako bi mogla da se nosi sa ljudskim patnjama, hitnim stanjima i etičkim nedoumicama. Da mora da bude kadra razumjeti pacijentova osjećanja i ponašanja u različitim situacijama. Da mora da bude brižna, i spremna da prihvati odgovornost. Bile ste spremne da se suočite sa izazovima na visoko profesionalan i jednostavan način, a sve u interesu pacijenta. Ponosni smo što ste bile dio našeg kolektiva. Čuvaćemo uspomenu na vas – kazala je Rondović.

Od tragično preminulih medicinskih sestara oprostio se i prodekan za nastavu Visoke medicinske škole u Beranama dr Bogdan Pajović.

– Svima će nam nedostajati njihov osjećaj, pozitivan odnos prema svom okruženju i posebno volja za učenjem i usavršavanjem. Kolegama su bile uzdanica, a svojim najmilijim smisao života – rekao je u oproštajnom govoru Pajović.