7. maj – ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA CRVENOG KRSTA REPUBLIKE SRPSKE

0
365

BANJALUKA – Povodom svjetske nedjelje Crvenog krsta koja je obilježena od 8. do 15. maja, predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske sastali su se sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem i pred­stavili planirane aktivnosti Crvenog krsta za 2014. godinu u vezi sa zdravstvenom i socijalnom zaštitom.

Vlada Republike Srpske, putem granta Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite obezbijeđuje sredstva za podršku aktivnostima Crvenog krsta Republike Srpske u iznosu od 600.000 KM.

Na sastanku su dogovorene posjete predstavnika Crve­nog krsta i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite porodilištima u Republici Srpskoj i realizacija aktivnosti podjele paketa svim bebama rođenim na svjetski dan Crvenog krsta.

Takođe, predstavnici Crvenog krsta su upoznali ministra sa aktivnostima mladih volontera ove organizacije koji su, u okviru svjetske nedelje, građanima širom Republike Srpske demonstrirali pokazne vježbe iz prve pomoći, te u zajedničkim akcijama posjetili višečlane socijalno ugrožene porodice, te stara i iznemogla lica.