Liječenje biljnim preparatima

0
250

Lacalut je naš brend koji je veoma efikasan kod pojave paradentoze. Glavini sastojak ovih pasti za zube je aktivna materija aluminijum laktat, pa otuda i naziv Lacalut. Lacaut djeluje tako da skuplja desni, pa stoga u roku od dva dana, ljudi koji pate od krvarenja desni vide pobljšanje, odnosno nakon dva dana tegobe prestaju. Postoji čitava paleta Lacalut proizvoda. Lacalut aktiv koji sprečava pojavu paradentoze, Lacalut vajt za izbjeljivanje zuba i Lacalut senzitiv namjenjen osobama sa veoma osjetljivim desnima. Takođe, postoji Lacalut receptura za djecu namjenjena mališanima svih uzrasta, kao i Lacalut pasta za stalne zube, koja se može koristiti od druge godine do kraja života.

Osim ova dva brenda kompanija Dr Theiss proizvodi i mnoge druge proizvode na bazi bilja, kao što je Bainvel krema i gel.

Mi takođe proizvodimo ljekove marke Dr Theiss, imamo liniju kozmetičkih proizvoda Doliva, Bainvel kremu i gel protiv bolova u nogama i mišićima, kao i proizvode za njegu nogu i stopala. Sam naziv kreme Bainvel znači poboljšanje zdravlja nogu, a proizvodi se od biljke gavez, koja sprečava pojavu upalnih procesa u mišićima. Po svojoj efikasnosti Bainvel krema i gel mogu se uporediti sa hemijski napravljenim kremama. Kliničke studije pokazuju da Bainvel mast ili gel postižu iste efekte kao sintetički napravljeni gelovi protiv bolova u mišićima.

Žalfija je biljka koje raste i na teritoriji Crne Gore a njena ljekovita svojstva dr Theiss dobro poznaje i rado koristi u svojim preparatima.

Žalfija je mediteranska biljka bogata eteričnim uljima. Eterična ulja uništavaju bakterije i djeluju kao sredstvo dezinfekcije. Koristim žaliju za spravljanje tableta, preparata i pastila protiv promuklosti i tegoba u grlu.

Sirovine za svoje proizvode dr Theiss nabavlja iz različitih krajeva svijeta, a neke i sam proizvodi.

Žalfiju na primjer nabavljam u vašem okruženju. Maslinovo ulje za našu liniju proizvoda Doliva nabavljam iz Toskane u Italiji. Imamo poljoprivrenike koji za potrebe fabrike presuju masline, čime se dobija visokokvalitetno hladno cijeđeno maslinovo ulje. U Bavarskim Alpima u Njemačkoj imamo plantaže iskrivljenog bora. Taj bor siječemo i pomoću vodene pare destilujemo i na taj način dobijamo eterično ulje koje koristimo u našim proizvodima. Imamo i sopstvene plantaže gaveza koji koristimo u proizvodnji naših preparata.

S obzirom da su proizvodi Dr Theiss napravljeni na biljnoj bazi alergija, nuspojava i kontraindikacija gotovo i da nema.

Iako su u pitanju biljni preparati, oni se moraju uzimati u tačno određenim dozama. Proces registracije i odobravanja biljnih ljekova isti je kao i za sve druge ljekove, odnosno moraju se poštovati iste direktive kao i za hemijski proizvedene ljekove. U principu, nema neželjenih reakcija na naše biljne preparate, ili ih ima veoma malo.

Ogromno iskustvo povlači za sobom i veliko znanje koje u sebi krije recept za dug i zdrav život koji nam dr Theiss uz osmjeh otkriva.

Moj recept je vrlo jednostavan. Budite srećni i mnogo se smijte jer je smijeh najbolji lijek. Ne koristite odmah najjače preparate za lakše tegobe koje imate, već se liječte postepeno i vodite računa o ishrani. To su moja tri postulata zdravog života.