Mart 2016.g. – AKTIVNOSTI ZAVODA ZA TRANSFUZIJU KRVI CRNE GORE

0
317

04– Zavod za transfuziju krvi Crne Gore realizuje edukativna predavanja u srednjim školama u Crnoj Gori, čiji je cilj pružanje informacija i unapređenje znanja mladih o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi. Crveni krst Crne Gore je dao svoj doprinos u realizaciji ovih aktivnosti. Predavanja su održana u odjeljenjima završnih razreda Srednje mješovite škole „Bratstvo – jedinstvo“ iz Ulcinja. Akcija dobrovoljnog davanja krvi je organizovana 18. marta u prostorijama škole.

– Alternatino udruženje planinara “Ćutuk” i Tekvondo klub “Danilovgrad” organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u Domu zdravlja Danilovgrad. U akciji je učestvovalo oko 15 davalaca. – Srednja elektrotehnička škola “Vaso Aligrudić” organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su osim maturanata, učestvovali i profesori u toj školi. U akciji je učestvovalo skoro 80 davalaca.

– Članovi Socijalističke narodne partije Bijelo Polje u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi i Crvenim krstom Bijelo Polje su organizovali akciju u Zavodu za transfuziju krvi u Bijelom Polju. U akciji je učestvovalo više od 10 davalaca.

– Članovi NVO Navijači Crvene Zvezde iz Kotora organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u tom gradu.

– Članovi Nevladine organizacije “Mladiinfo Montenegro” danas su organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. Povod akcije, u kojoj je učestvovalo oko 10 davalaca, bio je pet godina postojanja organizacije. i je učestvovalo oko 30 davalaca.

– Maturanti Srednje građevinsko-geodetske škole “Marko Radević” iz Podgorice su organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi. U akciji je učestvovalo oko 40 srednjoškolaca.

– Zaposleni u podgoričkoj firmi “Čikom” su organizovali prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 15 davalaca.