Medico domus

0
617

[heading]Proizvođač “Medico domus” iz Niša već dvije godine uspješno razvija program dijetetskih proizvoda. U svom asortimanu imaju recepture deset preparata[/heading] Proizvođač dijetetskih proizvoda “Medico domus” iz Niša, osnovan početkom oktobra 2011. godine, izrastao je za nepune dvije godine u respektabilno društvo koje u svom asorti­manu ima recepture za deset preparata, među kojima i najnoviji – “Aronija strong protect”. Osim nje, u maju ove godine počeli su i sa proizvodnjom preparata “Folnax” koji sadrži folnu kisjelinu, odnosno vitamin B 12, važan za normalno funkcionisanje mozga, mentalno i emocionalno zdravlje.

“Medico domus” ima pogon u kome je proizvodnja prilagođena standardima HACCP, ISO 9001 i GMP, a oprema je nabavljena od najrenomiranijih proizvođača.

– Kada smo počinjali, nastojali smo da testiramo tržište, pa smo uradili istraživanje koje je pokazalo da postoji sve veća potreba za dijetetskim proizvodima. Imamo recepture za 10 preparata, a pri izboru isporučilaca opreme veliki uticaj na donošenje konačne odluke je imala referentna lista korisnika usluga isporučilaca. “Medico domus” je izabrao isporučioca koji je na svojoj referentnoj listi imao vodeće svjetske farmaceutske kuće. Možemo se pohvaliti najvišim stepenom automatizacije poslovanja, vrhunskim materijalima od kojih je oprema izrađena. Takođe smo jedina fabrika u gradu koja ima sistem „čistih soba”-kaže Lidija Vujisić, direktor kompanije, ističući da su i isporučioci sirovina i materijala za pakovanje birani prema nivou kvaliteta i referencama, pa firma nabavlja sirovine koje koriste vodeće farmaceutske kuće u Srbiji i inostranstvu.

– Nakon urađenih analiza i registracije proizvoda kod Ministarstva zdravlja Republike Srbije, počeli smo sa distribucijom 8 proizvoda u našoj zemlji u decembru 2012.g, a u maju ove godine proizvodnom programu priključili i dva već pomenuta preparata. U ovom trenutku naše preparate u Srbiji pla­siramo u saradnji sa nekoliko veledrogerija u Nišu, Šapcu i Beogradu, a u Crnoj Gori preko “Farmegre” iz Podgorice. Distributeri u Sloveniji i Make­doniji su u fazi registracije naših preparata, pa očekujemo da će se oni na tamošnjim tržištima naći u septembru -kaže Vujisić, ističući da su u pripremi i recepture za nove preparate koji će se na tržištu pojaviti u oktobru tekuće godine.

Aronija – moćan antioksidans

Od maja ove godine na programu dijetetskih preparata “Medico domus-a” nalazi se i proizvod “Aronija strong protect”, u kapsulama od 500 mg. Ova poznata bijka, porijeklom iz Sibira, moćan je antioksidans, pa se njeni preparati i sok preporučuju kao dodatak ishrani kod nedostatka vitamina i u slučaju srčanih oboljenja.

Preparat koji proizvodi “Medico domus” veoma je efikasan, a što je još jako bitno, dostupan je po duplo nižoj cijeni od sokova aronje.

Prema istraživanjima plod aronje blagotvorno djeluje na oštećenja sluzokože želuca i crijeva, štiti od virusnih i bakterijskih infekcija i negativnih posljedica stresa. Aronija čuva ćelije od propadanja, usporava starenje, tako da preventivno djeluje kod mnogih obojenja. Ona, takođe, ima pozitivan metabolički efekat koji se ogleda u snižavanju nivoa holesterola, triglicerida i šećera u krvi.

“Folnax” za mentalno zdravlje

Preparat “Folnax” sadrži folnu kisjelinu, odnosno vitamin B12, neophodan za normalno funkcionisanje mozga, te očuvanje mentalnog i emocionalnog zdravlja.

Folna kisjelina sprečava razdražljivost, umor, depresiju, dekoncentrisanost i nesanicu. Ona učestvuje u stvaranju DNK i RNK, a posebna je važnost tog vitamina u trudnoći, pa se trudnicama preporučuje uzimanje preparata prvih dvanaest nedjelja, kada se razvjaju svi vitalni organi ploda.

Folna kisjelina učestvuje i u stvaranju crvenih krvnih zrnaca.

Kompletna linija za čvrste forme preparata

– “Medico domus” ima kompletnu liniju za proiz­vodnju čvrstih formi dije­tetskih proizvoda koja obuh­vata granuliranje, mljevenje, homogenizaciju, tabletiranje, punjenje kapsula, blistiranje i pakovanje. S obzirom na visok stepen automatizacije, poten­cijalnom klijentu možemo ponuditi optimalne rokove i vrhunski kvalitet finalnog proizvoda. Partnerske odnose u domenu uslužne proizvodnje ostvarili smo sa klijentima iz Azije gdje je naš probiotik naišao na veliko intersovanje. Naša misija na tržištu bazira se na nekoliko postulata. Prvi je da ponudimo proizvod visokog kvaliteta i konkurentske cijene našim korisnicima, da budemo u stalnom kontaktu sa našim koris­nicima trudeći se da zadovoljimo njihove potrebe na najefikasniji mogući način, te da pružimo odgovarajući proizvod u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Vizija za budućnost je da razvijemo vlastite proizvode koristeći se znanjem i iskustvom koje smo stekli, da stalno pratimo nova dostignuća u nauci, uz usavršavanje naših stručnjaka, kao i da u skladu sa potrebama tržišta počnemo proizvodnju ljekova – kaže Lidija Vujisić.