Sibirsko zdravlje stiglo i u Crnu Goru

0
1568

12U hotelu Ramada,17. juna se održalo se zvanično otvaranje predstavništva Siberian Health u Podgorici. Otvaranju je prisustovao veliki broj ljekara, farmaceuta, ličnosti iz javnog života, prestavnika drugih kompanija, gosti iz Rusije i mnogi drugi. Siberian Health je međunarodna kompanija koja posluje u 25 zemalja svijeta. Crna Gora je 26. zemlja u svijetu gdje će se plasirati suplementi i kozmetički preparati na bazi ljekovitog bilja iz čiste i netaknute prirode Sibira. Komercijalni direktor crnogorske farmaceutske kompanije Farmont, mr ph Petar Popović pozdravio je prisutne i naglasio da Siberian Healt postoji već 20 godina, a da je kompanija Farmont duži niz godina prisutna na tržištu Crne Gore i prepoznata je u domaćoj farmaciji, u oblasti medicinskog potrošačkog materijala i opreme za zdravstvo. Jedna od strategija razvoja kompanije Farmont je razvoj proizvodnje i proizvoda na bazi ljekovitog bilja i šumskih proizvoda. To je jedna od veza Siberian Healtha i Farmonta, koji su započeli uspješnu saradnju. Regionalni direktor korporacije, Aleksandar Mirković iz Beograda podsjetio je da je kompanija Siberian Health nastala 1996. g. u Novosibirsku, u samom srcu Sibira. Kompanija posjeduje svoje recepture za proizvode i sirovine koje nastaju u Sibiru. Za proizvodnju je zadužena grupa naučnika iz raznih djelova svijeta. Misija kompanije je vraćanje zdravom životu, čistoti, energiji i harmoniji. U Sibiru biljke imaju samo 30 toplih dana u toku godine za svoj životni ciklus, pa su iz tog razloga i posebne, a proizvodi ove kompanije jesu odlični upravo zbog svog sastava koji ima ovo ljekovito bilje. Olga Pavlenko, nacionalni lider i predstavnik Siberian Healta, naglasila je da ova kompanija ne proizvodi ljekove već dodatke ishrani, a pristup svakom potrošaču je individualan. Proces počinje čišćenjem organizma. Stručnjaci iz ove kompanije vjeruju da se sve događa na ćelijskom nivou i zato organizam može da ozdravi. Preparati su ciljano proizvedeni za muškarce, za žene i posebno za djecu, kao i posebno za svaki organ ili zdravstveni problem. Postoji i posebna serija proizvoda za sportiste. Tehnologija je na izuzetno visokom nivou. Postoje tri zasebne fabrike proizvodnje Siberian Healtha u Novosibirsku. Crna Gora je 26. zemlja u svijetu na čijem tržištu su se pojavili ovi proizvodi, pravljeni na bazi ljekovitog bilja iz čiste i netaknute prirode Sibira. Siberijan Healt je prisutan u 25 zemalja svijeta, a njogov asortiman obuhvata preko 200 prirodnih prizvoda. Čudesno bilje surovog Sibira se pretače u proizvode koji mijenjaju život.

Nakon pozdravnih govora i predstavljanja kompanije Seberijan Health, učesnici skupa su se detalnije upoznali sa asortimanom proizvoda ove kompanije.

Tokom skupa prisutni su imali priliku da kroz prikazani film saznaju više o Sibiru, njegovoj netaknutoj prirodi, kristalno čistim rijekama i jezerima i ostalim ljepotama. Sibir je po površini veći od Evrope, Kine, SAD-a, Australije i južne Amerike. Kroz Sibir prolaze četiri od 10 najvećih rijeka svijeta, a Bajkal jezero je najdublje na svijetu. U Sibiru je skoncentrisano više od 30% zaliha cjelokupne slatke vode na našoj planeti. Zimi su temperature jako niske. Kratko sibirsko ljeto predstavlja surovi test kako opstati na klimi velikih temperaturnih promjena. Sibirske trave su nejveće bogastvo Sibira pa i čitave planete. Hiljadama godina su lokalni iscjeljitelji prepoznavali neprevaziđenu snagu sibirskih trava pa su u 20. vijeku zainteresovale i naučnike. Mnoge sibirske trave su korišćene i za pripreme za let u svemir.

Verica Pantelić