U Podgorici uspješno realizovan festival zdravlja

0
432

[heading]PO TREĆI PUT ORGANIZOVAN FESTIVAL ZDRAVLJA I ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA[/heading] Festival zdravlja i zdravih stilova života upriličen je u popularnom tržnom centru „Delta City” u Podgorici 28. i 29. aprila. On je i ove godine organizovan pod logom Udruženja sportske medicine Crne Gore.

MISLITE NA SVOJE ZDRAVLJE

Treći festival zdravlja i zdravih stilova života imao je slogan Misli na svoje zdravlje. Ovom jednostavnom porukom organizatori su potencirali značaj osvješćivanja populacije o važnosti očuvanja zdravlja, a nizom ponuđenih sadržaja efektivno su prikazane mogućnosti takvog djelovanja. Festival koji je koncipiran kao program promotivnog tipa okupio je tride­setak izlagača – medicinskih centara, farmaceutskih i kozmetičkih kuća, proizvođača zdrave hrane, apoteka i medijskih kuća. Prvog dana trajanja Festivala, svečano je otvorena manifestacija, kojom prilikom su se prisutnima obratili dr Nebojša Kavarić, direktor Podgoričkog Doma zdravlja, Zorica Kovačević, direktorica Doma zdravlja u Danilovgradu, i naš poznati sportista Goran Radonjić. Specijalni gosti Festivala bili su ljekari Zavoda za sport i sportsku medicinu Srbije koji su po prvi put kod nas predstaviti ergospirometrijsko testiranje – dijagnostičku metodu za utvrđivanje zdravst­venog stanja sportista i rekreativaca.

Posjetiocima su dijeljeni testeri farmaceutskih proizvoda i broji promotivni materijali, a u toku dvodnevne manifestacije oni su mogli uživati i u bogatom sadržaju pratećih programa. U tom smislu, upriličeno je predstavljanje plesnih škola „Jet Set” i „Dream” te Baletske škole „Princeza Ksenija”. Organizovano je besplatno mjerenje tjelesne težine i određivanje in­deksa tjelesne mase, besplatno mjerenje nivoa krvnog pritiska, šećera u krvi i hidriranosti organizma.

Na štandovima izlagača prisutnih na Trećem festivalu zdravlja i zdravih stilova života, posjetioci su mogli pronaći 1001 detalj koji bi mogli uvrstiti u paletu svakodnevnih zdravstvenih pomagala. Ovom prilikom svoje djelatnosti predstavili su Kompanija Farmegra, Spa Medika, Samsara, Ihera Band, Oriflame, Chiara Mont, SK Company, Bay Pharm, MBS, Alfa Ton Lekić, JU „Kakaricka Gora”, Revita, Eko Silver, TD Med Bar, Spirit DOO, Monna magazin, Vivax apoteka, Preporod NVO, Herbalife, Zdrava hrana, Udruženje sportske medicine, Agencija za antidoping u sportu, Institut za sport i sportsku medicinu, PZUMonte Medik Sport, PZUAnima Medika, Portal www.netordinacija.me i Polzela. U okviru ove manifestacije, kao jedini medicinski magazin u Crnoj Gori, promociju svojih izdanja imao je i magazin Medical.