01. novembar – Promjene u Odboru direktora Instituta Igalo

0
423

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Crne Gore je predložila Skupštini akcionara Instituta Igalo da za člana novog Odbora direktora, kao predstavnika državnog kapitala, izabere dipl. sociološkinju Budimirku Đukanović iz Nikšića.
Dosadašnji član Odbora direktora, dipl. menadžer Rajko Komnenić, podnio je ostavku na tu funkciju. Na njegovo mjesto bi, prema prijedlogu Ministarstva zdravlja, kao predstavnik državnog kapitala, trebalo da bude postavljena dipl. sociološkinja Budimirka Đukanović. Za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na vanrednoj Skupštini akcionara Instituta određen je dipl. pravnik, Nikola Antović, sekretar Ministarstva zdravlja, sa svim pravima koja proizilaze po osnovu učešća državnog kapitala u ukupnom kapitalu društva.
Odbor direktora Instituta čine pet članova, predstvnika akcijskog kapitala. Skupštini akcionara mogu prisustvovat svi akcionari ili njihovi punomoćnici
Zbog promjene vlasničke strukture, odnosno vlasnika akcijskog kapitala Instituta, na zahtjev podgoričkog biznismena Žarka Rakčevića sazvana je vanredna Skupština akcionara Instituta Igalo. Njegovo Hotelsko turističko preduzeće Vila Oliva je na Montenegroberzi za 2,9 miliona eura kupilo ovog ljeta skoro 26 odsto akcija Instituta.
Institut Dr Simo Milošević četiri puta je nuđen na prodaju, a sa britansko-američkim konzorcijum International Wellness Group (IWG), koji je prošao posljednji tender raskinut je ugovor u maju 2016, jer IWG nije ispunio ugovorne obaveze. Poznato je da su pisma namjere za peti tender do sada dostavili kineska kompanija Affideaa u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, International Hotel Property Limited iz Engleske, te dr Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola.