02. april – Postigli bolje rezultate od mnogo bogatijih i organizovanijih država

0
198

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je obišao Opštu bolnicu u Beranama koja je regionalni centar za sjever Crne Gore i upoznao se sa spremnošću i kapacitetima za prijem i liječenje pacijenata inficiranih korona virusom.

– Ovdje sam bio u prilici da zaista čujem da je Opšta bolnica u Beranama spremna da odgovori zadacima koje joj je nametnula pandemija koronavirusom, i da u skladu sa onim što je najbolja reputacija ove bolnice u svim prethodnim vremenima, pruži nužnu zaštitu ne samo stanovnicima Berana, nego građanima sjevernog dijela Crne Gore. Dakle, nakon današnjeg razgovora ubijeđen sam da je Opšta bolnica u Beranama potpuno spremna i da postoji maksimalan radni i profesionalni entuzijazam da se odgovori očekivanjima javnosti ovog dijela Crne Gore, i Crne Gore u cjelini, i da kroz taj doprinos dodatno smanjimo štetne posledice tokom trajanja pandemije korona virusom – rekao je Đukanović.

Đukanović je naveo da je u Beranama bila prilika da se čuju i informacije iz Kriznog medicinskog štaba i iz Kliničkog centra, da se razmijeni ono što su dosadašnja iskustva.

– Ovo je sada kritično važna faza u trajanju pandemije, budimo odgovorni onako kako smo bili u prethodnom periodu, ako je moguće još i više, pomozimo ukupnim naporima da izađemo iz sledeće nedjelje, iz sledećih desetak dana sa što manje štetnih posledica, što manje neželjenih posledica, a onda sam već ubijeđen da ulazimo u jednu fazu u kojoj ćemo još i više kontrolisati dalji razvoj problema, jer ćemo imati potpunu jasnu sliku razmjere epidemije koja se razvila u Crnoj Gori, i mislim da ćemo u tom slučaju, sigurno imati mnogo manje posljedica.

Optimista sam da ulazimo, u bliskoj budućnosti, u normalizaciju života u Crnoj Gori i u povratak onim redovnim navikama i redovnim poslovima kojima se bave svi naši građani – objasnio je Đukanović.

Osim Đukanovića, bolnicu su obišli i ministar odbrane Predrag Bošković, direktor Kliničkog centra dr Jevto Eraković i šef Kriznog medicinskog štaba prof. dr Ranko Lazović.