02. avgust – Situacija u Pljevljima povoljnija, zdravstveni radnici na visini zadatka

0
110

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović obišao je zdravstvene ustanove u Pljevljima i uvjerio se u uspješan način organizacije njihovog rada i funkcionisanja u periodu epidemije koronavirusa.

Sve zdravstvene institucije u Pljevjima, Opšta bolnica, Dom zdravlja, kao i jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć organizovani su na način da svi pacijenti dobijaju pravovremenu zdravstvenu zaštitu, a posebna pažnja usmjerena je na one koji su inficirani ili se sumnja na infekciju Covidom19.

– Ova ustanova, na čelu sa menadžmentom i osobljem, organizovala je rad na svim odjeljenjima u skladu sa protokolima struke kako bi se rizik od infekcije, kako zaposlenih, tako i pacijenata sveo na minimum, a zdravstvena briga i njega onima kojima je potrebna odvijala nesmetano. Za ovo posebnu zahvalnost izražavam zdravstvenim radnicima i saradnicima, kao i nemedicinskom osoblju, koji svako u okviru svojih ingerencija obavlja poslove angažovanije nego ikad, a sve s ciljem uspješne borbe protiv epidemije – rekao je Hrapović.