03. januar – Boban Banjac najbolji student Medicinskog fakulteta za 2019/20. god.

0
269

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Medicina, Boban Banjac (10.00) proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

Boban kaže da nagradu Univerziteta Crne Gore doživljava kao svoj veliki uspjeh, podstrek i dodatnu motivaciju za izazove koji tek dolaze.

– Medicinski fakultet zahtijeva konstantnu posvećenost, veliki trud i puno odricanja. Bez ovih osobina teško je biti dobar student, a samim tim i dobar ljekar. Mislim da je najbitnije održati konstantnost u učenju na adekvatnom nivou od samog početka pa do kraja studija, koje su veoma duge. Ova konstantnost traži puno vremena i rada, koje sam i ja uložio da bih postao dobar student, a rezultat toga je vidljiv – kazao je najbolji student Medicinskog fakulteta.

Kada je riječ o aktivnostima na Medicinkom fakultetu navodi da je, u dogovoru sa asistentima, odlazio na njihova dežurstva i na taj način sticao prva klinička iskustva.

On je, uzevši u obzir svoje buduće planove i interesovanja, kazao da je sledeći korak polaganje preostalih ispita iz tekuće godine, odbrana diplomskog rada i diplomiranje.

Budućim generacijama poručuje:

– Dobro razmislite prije odabira fakulteta, jer je medicina jedna izuzetno zahtjevna, teška i odgovorna profesija. Zahtijeva puno odricanja i truda. S druge strane profesija je humana jer nam daje privilegiju da liječimo ljude i spašavamo živote. Posvetite se učenju, dajte sve od sebe, budite uporni i trud neće izostati.