02. jun – Odlični rezultati saradnje KCCG i OB Danilo I Cetinje u doba pandemije

0
106

Klinički centar Crne Gore i Opšta bolnica Danilo I Cetinje i u periodu epidemije izazvane korona virusom još jednom su potvrdili da odlično sarađuju i da, kroz zajedničke aktivnosti, u kontinuitetu rade na unapređivanju kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, ocijenjeno je na zajedničkom sastanku predstavnika KCCG i OB Cetinje, kojim su predsjedavali direktori dvije zdravstvene ustanove dr Jevto Eraković i dr Sonja Radojičić.

– Današnji zajednički kolegijum pokazao je punu opravdanost saradnja dvije institucije, KCCG, najveće zdravstvene ustanove i OB Cetinje, bolnice koja ima najveću tradiciju u crnogorskom zdravstvenom sistemu. Danas smo donijeli niz konkretnih zaključaka i predloga dalje saradnje, koji će svakako olakšati preglede našim pacijentima i omogućiti bolje funkcionisanje zdravstvenog sistema u našoj državi – kazao je dr Eraković nakon sastanka.

Direktorica bolnice Danilo I dr Radojičić izrazila je zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog kolegijuma, koji je inicirao dr Eraković, na kojem se razgovaralo o produbljivanju buduće saradnje.

– Ove dvije zdravstvene ustanove tradicionalno imaju dobru i uspješnu saradnju, koja je učvršćena u ovih par mjeseci epidemije koja je bila u našoj državi, na čemu smo zahvalni kolegama iz KCCG – kazala je dr Radojičić.