03. mart – KCCG uručen inkubator

0
263

NLB Banka AD Podgorica i Lovćen osiguranje uručili su stacionarni inkubator za bebe, vrijednosti 16.000 eura, za potrebe Odjeljenja za terminsku noovorođenčad Klinike za ginekologiju i akušerstvo Klničkog centra Crne Gore , koji će, pored postojećih inkubatora sa kojima raspolaže ovo Odjeljenje, dodatno olakšati zaposlenima zbrinjavanje ugroženih i prijevremeno rođenih beba.

Direktor KCCG dr Jevto Eraković prilikom prijema stacionarnog inkubatora je zahvalio na ovoj značajnoj donaciji NLB Banci i Lovćen osiguranju, kao i svim prijateljima i partnerima koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

Dr Ivan Đukić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo je kazao da o značaju donacije najbolje govori podatak da se u Porodilištu KCCG obavi najviše porođaja na godišnjem nivou, preko 3.000, kao i da se sve rizične trudnoće iz cijele Crne Gore završavaju porođaji u našoj ustanovi. On je istakao da je veoma bitna podrška bebama u prvim satima nakon porođaja.

Matjaž Božić, izvršni direktor Lovćen osiguranja, je ovom prilikom saopštio da je ova donacija prilika da dva velika privredna subjekta partnerski pokažu odnos prema društvenoj odgovornosti.

– Ovakvim akcijama šaljemo dobru poruku javnosti, da sa malo truda i rada i uz mali doprinos svakog pojedinca i kompanije, zajedno možemo postići velike stvari i pružiti pomoć i podršku onima kojima je najpotrebnija – zaključio je Marko Popovič, izvršni direktor NLB Banke i jedan od aktera humanitarnog teniskog meča tokom kojeg je prikupljena većina potrebnih sredstva za nabavku inkubatora.